Hjemmelavet Limoncello
Denne weekend var jeg velsignet med at modtage en flaske hjemmelavet Limoncello fra min fætter Jim. Det fik mig til at tænke over min opskrift, og hvad en perfekt gave en flaske af denne potente lille drikkevand gør.
Ingredienser:
1 liter 100 bevis vodka
2 ½ kopper sukker
2 kopper vand
Citronskal af 8 friske citroner
Trin:
1. Vask citroner med en vegetabilsk børste og varmt vand for at fjerne enhver opholde af pesticider eller voks. Forsigtigt gejst citroner med en zester eller vegetabilske skrællekniv, så der er ingen hvide marv på skræl.
2. I en ren og steriliseret 1-gallon glas krukke, tilsæt ½ liter vodka og citronskal. Cover krukken og lad sidde ved stuetemperatur i mindst 10 dage, og op til 40 dage i et køligt mørkt sted.
3. I en stor gryde, kombinere sukker og vand og kog fortykket, ca 5 til 7 minutter. Lad siruppen køle af, inden du føjer det til den limoncello blandingen. Tilsæt yderligere ½ liter vodka. Lad den hvile i yderligere 10 til 40 dage.
4. Efter hviletid, belaste gejst og aftappe flydende, idet de citronskal. Opbevares i fryseren indtil den er klar til at tjene. For gaver: tragt i vinflasker og tilføje dekorative etiketter.
onsdag den 20. oktober 2010
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)

Ingen kommentarer:
Send en kommentar